Hoe plakt u etiketten op uw producten

Onze instructies om lelijke luchtbellen en vouwen te voorkomen

Onze vuistregel: plak nooit etiketten op als u moe, gestrest of gehaast bent. Geloof ons, we hebben het geprobeerd, het was geen mooi gezicht! Het op de juiste manier plakken van etiketten vergt enige oefening voordat u het kunstje onder de knie hebt. Wees geduldig, volg deze 3 stappen, wij beloven u dat het u ook gaat lukken!

Benodigdheden voor het aanbrengen van etiketten

Om uw etiketten te plakken heeft u nodig:

  • Uw product (waar het etiket op moet komen)
  • Uw etiketten
  • Ontvettingsmiddel voor potten of flessen (zonder ammoniak of citroen)
  • Een pluisvrije absorberende doek 
  • 2 voorwerpen om uw product te stabiliseren (bijv. 2 boeken of 2 stukken hout)
  • Een plastic kaart (zoals een bankpas of klantenkaart)
Schoonmaken van ondergrond

Stap 1: maak uw product schoon en vetvrij

Vuil, stof, vet en vocht verminderen de hechting van etiketten aan uw producten. Voor het beste resultaat zonder lelijke luchtbellen, zorg ervoor dat uw handen en uw product schoon en droog zijn.

Indien u potten of flessen van een etiket gaat voorzien, raden wij u aan om huishoudalcohol te gebruiken. Het is effectief en het verdampt snel. Gebruik een pluisvrije doek om geen resten achter te laten.

Wanneer uw producten niet helemaal schoon en droog kunnen zijn, raden we aan te kiezen voor onze ultra sterke waterbestendige etiketten. Deze zijn verkrijgbaar op onbedrukte vellen maar u kunt ze ook door Avery laten bedrukken. Deze etiketten plakken op alle media, zelfs vuile!

Zorg dat uw product stevig staat

Stap 2: Zorg dat uw product stevig staat of ligt

Etikettenlijm is gevoelig voor temperatuurschommelingen. Voor de beste hechting zorgt u ervoor dat uw producten en etiketten op kamertemperatuur zijn voordat u begint.

Houd uw eerste product tussen twee objecten zodat het niet beweegt. Dit is vooral belangrijk voor potten en flessen die u niet plat kunt leggen.

Objecten kunnen stukken hout zijn (als u die vindt, kunt u die elke keer gebruiken), of boeken (nou ja, een nieuw leven voor die romans die al 5 jaar in uw kast liggen te slapen!) Of zelfs uw knieën ( u heeft ze in ieder geval altijd bij u!).

Het aanbrengen van het etiket

Stap 3: het plakken van uw etiketten

Trek het etiket van het vel en houd het met beide handen stevig aan de randen vast. Haal diep adem, dit is het lastigste gedeelte.

Voor potten en flessen: begin met aanbrengen in het midden en rol vervolgens de rest van het etiket aan weerszijden naar buiten om vouwen te voorkomen.

Voor dozen en andere vlakke oppervlakken, begin met het aanbrengen aan één kant en rol vervolgens de rest van het etiket uit om vouwen te voorkomen.

Gebruik de plastic kaart om luchtbellen en kreukels te verwijderen door stevig naar de randen te duwen.