Welke bestandstypes voor afbeeldingen kan ik uploaden?

U kunt JPG, JPEG, PNG en PDF bestanden uploaden. U kunt ook afbeeldingen selecteren van Social Media Netwerken zoals Facebook en Instagram.

 

Kan ik bestanden uploaden welke aan de hand van het CMYK kleurmodel zijn opgebouwd?

Ja, onze online software ondersteund zowel CMYK als RGB opbouw.

Is het mogelijk mijn ontwerpen op te slaan?

Ja, nadat u een account heeft aangemaakt, heeft u de mogelijkheid om uw ontwerp op te slaan in "Mijn Ontwerpen" en deze nogmaals te bekijken, te bewerken en indien gewenst nogmaals te bestellen.

Daarnaast is het mogelijk uw ontwerpen ook op uw eigen computer/laptop op te slaan. Het voordeel van opslaan via uw account is dat u altijd en overal toegang heeft tot uw ontwerpen.

Welke resolutie dient mijn afbeelding te hebben?

Om het mooiste eindresultaat te behalen, dient uw afbeeldingen een minimale resolutie van 300 DPI te hebben.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat de kleuren van het gedrukte eindproduct exact overeenkomen met hetgeen ik verwacht?

Wij doen er alles aan om een accurate benadering van de kleuren te realiseren die gebruikt zijn op de door u geüploade afbeeldingen.

Wanneer u specifieke kleuren nodig heeft, raden wij u aan om eerst één productvel te bestellen voordat u uw complete bestelling plaatst. In onze algemenevoorwaarden (ad 2 en 3) zijn meer details omtrent layout en kleur opgenomen.

Kan ik mijn eigen logo, ontwerpen en afbeeldingen gebruiken?

Natuurlijk! De makkelijkste manier om uw afbeeldingen te uploaden is met behulp van Avery Design & Print Online software. U kunt vervolgens uw afbeeldingen positioneren, roteren en het formaat aanpassen.

Wat betekenen de termen 'overloop, trim en veiligheidsmarge'?

Deze klinken misschien als technische termen, maar zijn eigenlijk erg voor de hand liggend en handig om te kennen om uw ontwerp klaar te maken om te bedrukken.

Overloop:
Dit is het gedeelte van uw ontwerp dat wegvalt wanneer uw product naar het gewenste formaat wordt gesneden. Het doel van het stukje overloop is om er zeker van te zijn dat uw ontwerp tot aan de randen van het product loopt om te voorkomen dat u witte randen op uw product krijgt.

Trim:
Dit is het uiteindelijke formaat nadat de overloop is weggesneden.

Veiligheidsmarge:
Dit het gebied binnen de "Trim". Het gebied binnen de veiligheidsmarge is kleiner dan dan het uiteindelijke kaartje. Het gebied binnen de veiligheidsmarge wordt weggehouden van de stansmessen en snijmachines. Hier dient u het grootste gedeelte van uw informatie of ontwerp te plaatsen. Alle informatie buiten de veiligheidsmarge loopt het risico om weggesneden te worden. En dit is dus niet zichtbaar op uw eindresultaat.

 

Kan ik ook wit laten drukken op transparante etiketten?

Ja, dit is geen enkel probleem. Avery kan voor u ook wit drukken op transparante etiketten.

LET OP: wanneer u uw etiketten thuis bedrukt, kunt u waarschijnlijk geen wit drukken!
> Raadpleeg hiervoor uw printerspecificaties.

Kan ik een pdf van mijn ontwerp uploaden?

Ja. Wanneer u uw product hebt gekozen, gaat u naar het gedeelte waar u uw product kunt ontwerpen. U kunt uw ontwerpen gemakkelijk uploaden via "Mijn pdf's". Om het nog eenvoudiger te maken, plaatsen we de pdf voor u op het product! Uw pdf wordt ook opgeslagen in de ontwerptool voor later gebruik.

 

Kan ik op mijn etiketten schrijven?

De niet met lak afgewerkte etiketten zijn geschikt om met de hand te beschrijven.

De matte en glanzende lak afwerkingen zijn niet geschikt om te beschrijven met balpennen of markeerstiften. Als u op uw etiketten wilt schrijven, raden we aan om geen lak als afwerking te kiezen.

Biedt Avery ook voorontworpen templates aan?

Ja. In onze online software vindt u een enorme keuze aan professionele ontwerpen voor verschillende producten. Bovendien het is eenvoudig om deze templates aan te passen aan uw behoeften. U kunt ook uw eigen logo of afbeeldingen uploaden om het ontwerp aan te passen. Als u dezelfde look wilt voor verschillende producten, kiest u eenvoudig hetzelfde designthema voor verschillende product-templates.

 

Hoe ontwerp ik transparante etiketten?

U kunt een transparant etiket ontwerpen door een pdf, afbeelding of template te uploaden. Er verschijnt een 'dambord' achtergrond op uw beeldscherm dat een transparante achtergrond vertegenwoordigt. Als u een pdf of een afbeelding met een witte of gekleurde achtergrond uploadt, wordt de dambord-achtergrond  verborgen en zijn de etiketten die u ontvangt niet transparant, maar wit. Dit komt omdat onze professionele drukservice gebruikt maakt van dekwit. Alle witte elementen in uw ontwerp die dus niet als ' dambord' worden weergegeven, worden ook in wit afgedrukt. Houd u hier rekening mee.

Als u uw ontwerp of logo op transparante etiketten wilt afdrukken, uploadt u een pdf of afbeelding met een transparante achtergrond. Als de achtergrond van het schaakbord zichtbaar is nadat u uw bestand hebt geüpload, hebben uw etiketten een transparante achtergrond!
Klik hier voor meer tips over het ontwerpen van transparante etiketten.

Kan ik mijn producten herdrukken met mijn eigen printer?

Nee, u kunt niet opnieuw afdrukken op uw etiketten, visitekaartjes of andere producten die eerder door Avery WePrint zijn bedrukt. Wat onze etiketten betreft, gebruiken we een speciale glans of matte afwerking om de afdruk te verzegelen en ervoor te zorgen dat uw etiketafdrukken van hoge kwaliteit zijn. Daarom is herdrukken niet mogelijk.

 

Welke browsers raadt Avery aan?

Het beste kunt u Google Chrome of Firefox gebruiken.