Veelgestelde vragen

over Avery producten en software

Hoe kunt u etiketten het beste bewaren?

Om de kwaliteit van uw etiketten te waarborgen, bewaart u etiketten bij voorkeur in de originele verpakking op een droge plaats. Bewaar ze niet op een plaats met sterke temperatuurschommelingen of in vochtige ruimtes. Dit kan een impact hebben op de prestaties van de lijm en het papier.

Hoe krijgt u het beste afdrukresultaat?

Controleer allereerst of uw Avery etiketten geschikt zijn voor uw type printer (inkjet- of laserprinter of kopieermachine). De kleurbalk rechts op de Avery verpakking geeft de soort printer aan: "Laser", "Inkjet" of "Alle printers" (laser-, inkjetprinters en kopieermachines).

Elke printer is anders, maar een aantal stappen blijven hetzelfde. Controleer voordat u gaat afdrukken de afdrukinstellingen van uw printer. Selecteer in het veld "Papiertype" "Etiketten", “Speciaal papier” of "Dik".

Voor de multifunctionele kopieerapparaten, plaatst u de etiketvellen horizontaal in de papierbak of gebruikt u de handinvoer (Bypass Tray).

TIP: Sommige printers geven een beter afdrukresultaat wanneer u handmatig één vel per keer doorvoert.

Hoe vind ik de gewenste etiketten?

Als u op zoek bent naar een etiket met specifieke afmetingen of een bepaalde kleur, kunt u zoeken met behulp van de verschillende filters die beschikbaar zijn in  "Producten" of kijk op etiketten van alle beschikbare producten, ingedeeld naar het soort gebruik.

Welke lijmsoort wordt gebruikt bij de laseretiketten?

Op witte laseretiketten wordt een permanente lijm op acrylbasis gebruikt. Dit type lijm is geschikt voor algemeen gebruik op de meeste papiersoorten, enveloppen, verpakkingsdozen, dossiermappen, blank of gelakt metaal, polypropyleen en polyethyleen zakken. De zelfklevende badges moeten niet worden gebruikt op sommige materialen, zoals leer, suède, fluweel, corduroy, zijde, vinyl en plastic. Deze labels kunnen niettemin worden aangebracht en verwijderd zonder problemen op de meeste andere stoffen. De transparante etiketten hebben een oplosmiddelhoudende lijm die ook geschikt is voor algemeen gebruik.

Wat is de bewaartijd van etiketten?

Deze is sterk afhankelijk van de omgeving (warmte, vochtigheid enz.), maar is gewoonlijk 2-3 jaar. Als onder 'bewaartijd' echter 'levensduur' wordt verstaan, hebben laser- en inkjetetiketten een levensduur van 10 -15 jaar.

De productcode wordt niet herkend in de Avery software, wat moet ik doen?

a. In de Avery software dient u de productcode in te voeren zonder koppeltekens, bijvoorbeeld als u product L7163-100 gekocht heeft, dan typt u alleen "L7163"  in.

b. Als uw code niet herkend wordt in onze software, kan het zijn dat het product is niet verkocht wordt in de Benelux. In dit geval, kunt u het beste de software gebruiken op de Avery website van het land waar uw product gekocht is.

Mijn etiketten worden bij het afdrukken niet goed uitgelijnd op het papier, er is verloop, hoe kan dat?

Als u gebruik maakt van Design & Print Online verwijzen we in eerste instantie naar de vraag 'Ik heb problemen met het afdrukken met Avery Design & Print Online. Hoe kan ik mijn project correct afdrukken?' in de sectie gewijd aan Design & Print Online. Hier zijn ook enkele tips om uw etiketten correct af te drukken en te voorkomen dat teksten/afbeeldingen verschuiven:

De Avery etiketvellen zijn dik materiaal. Het is dan ook nodig om bij de printerinstellingen van uw printer aan te passen naar dik papier.

- Bij inkjetprinters kiest u 'Etikettenpapier' of 'Speciaal inkjetpapier

- Bij laserprinters kiest u 'Etikettenpapier' of 'Dik papier'.

Dit zorgt er voor, dat het papier beter door de printer wordt opgepakt en verschuivingen voorkomt.

Kan ik een laserprinterproduct gebruiken in een inkjetprinter?

Als op het product 'ook geschikt voor laserprinter' of 'ook geschikt voor inkjetprinter' staat kan het product zowel met een inkjetprinter als met een laserprinter worden gebruikt. Dit staat altijd op de verpakking aangegeven.

Kan ik inkjetetiketten afdrukken met een laserprinter?

Als het product alleen "inkjet" aangeeft, dan is het niet raadzaam om een laserprinter te gebruiken. De printer kan door vrijkomende lijmresten beschadigd raken.

Kunnen Avery etiketten geprint worden met LED-printers?

Ja, dat kan! Let wel op, alleen Avery etiketten die geschikt zijn voor laserprinters zijn ook geschikt voor LED-printers. Etiketten die speciaal voor inkjetprinters zijn gemaakt kunnen niet met een LED-printer of laserprinter worden geprint.

Op elke productpagina kunt u achterhalen voor welke printertypes een artikel geschikt is.

Kan ik enkele etiketten afdrukken en de rest van het etikettenvel later opnieuw gebruiken?

Avery adviseert u een vel etiketten slechts éénmaal door een laser- of inkjetprinter te voeren. Onze garantie voor een probleemloos gebruik geldt slechts voor een etiketvel dat één enkele keer in de printer is doorgevoerd. Door de warmte en het nauwe papierpad van een laserprinter kunnen etiketten omkrullen wanneer ze meerdere malen door de printer zijn gevoerd.

De inkt hecht niet op het etiket. Hoe komt dat?

Zorg ervoor dat uw product geschikt is voor uw specifieke printer (laser of inkjet). De compatibiliteit is aangegeven op de voorkant van de verpakking en op het etiketvel. Controleer de instellingen van uw printer. Bij etikqetten en dik papier, moet u altijd de juiste instellingen selecteren, nl. voor etiketten, papier karton, dik materiaal, etc.

Kunnen transparante etiketten voor de laserprinter ook met een inkjetprinter worden bedrukt?

Onze transparante etiketten hebben een polyester filmlaag. Inkjet- en lasertechnologieën eisen een totaal andere coating voor het afdrukken op filmlaag. Transparante etiketten kunnen op alle standaard laserprinters worden afgedrukt. Ze kunnen echter niet met een inkjetprinter worden afgedrukt. Avery heeft een complete serie producten voor de inkjetprinter ontwikkeld.