Veelgestelde vragen

Producten Software Drukservice Mijn bestelling Promoties
Antimicrobiële beschermfolie & etiketten Etiketten Kaartproducten Prijstangen Snijmachines T-shirt Transfers Tabbladen - bedrukbaar

Om de kwaliteit van uw etiketten te waarborgen, bewaart u etiketten bij voorkeur in de originele verpakking op een droge plaats. Bewaar ze niet op een plaats met sterke temperatuurschommelingen of in vochtige ruimtes. Dit kan een negatieve impact hebben op de prestaties van de lijm en het papier. Door vocht kunnen etiketvellen gaan krullen waardoor ze niet meer goed door de printer gevoerd kunnen worden.

Bij voorkeur bewaart u etiketten liggend, in de originele verpakking bij kamertemperatuur (10-30 °C) bij een luchtvochtigheid van 35-55%

Dit is sterk afhankelijk van de omgeving (warmte, vochtigheid enz.), maar is gewoonlijk 2-3 jaar. Als onder 'bewaartijd' echter 'levensduur' wordt verstaan, hebben laser- en inkjetetiketten een levensduur van 10 -15 jaar.

Controleer allereerst of uw Avery etiketten geschikt zijn voor uw type printer (inkjet- of laserprinter of kopieermachine). De kleurbalk rechts op de Avery verpakking geeft de soort printer aan: "Laser", "Inkjet" of "Alle printers" (laser-, inkjetprinters en kopieermachines).
Avery softwarecodes die beginnen met een L- staan voor Laser. Etiketten met codes die beginnen met J of C zijn geschikt voor inkjetprinters. Onze universele etiketten beginnen vaak met 34XX of 36XX.

Elk type printer is anders en heeft eigen kenmerken. In laserprinters komen er hoge temperaturen vrij waarop de lijm en de velconstructie van onze laseretiketten zijn afgestemd. Het papier van onze inkjetetiketten absorbeert de inkt optimaal waardoor de inkt snel droogt en niet vlekt.

Daarnaast is het belangrijk dat wanneer u gaat afdrukken, u vooraf de afdrukinstellingen van uw printer controleert. Selecteer in het veld "Papiertype" "Etiketten", “Speciaal papier”, "Karton" of "Dik".

Voor de multifunctionele kopieerapparaten, plaatst u de etiketvellen horizontaal in de papierbak of gebruikt u de handinvoer (Bypass Tray).

TIP: Sommige printers geven een beter afdrukresultaat wanneer u handmatig één vel per keer doorvoert.

Twijfelt u nog welke etiketten u het beste kunt gebruiken, neem dan contact op met onze Consumentenservice.

Waaier de vellen voorzichtig uit voordat u een stapel etiketten in de papierlade plaatst. Hierdoor komt er lucht tussen de vellen waardoor ze niet statisch aan elkaar worden gezogen en dus beter door de printer worden gevoerd.

Als u op zoek bent naar een etiket met specifieke afmetingen of een bepaalde kleur, kunt u zoeken met behulp van de verschillende filters die beschikbaar zijn in  "Producten" of kijk op etiketten van alle beschikbare producten, ingedeeld naar het soort gebruik.

Op witte laseretiketten wordt een permanente lijm op acrylbasis gebruikt. Dit type lijm is geschikt voor algemeen gebruik op de meeste papiersoorten, enveloppen, verpakkingsdozen, dossiermappen, blank of gelakt metaal, polypropyleen en polyethyleen zakken.

Zelfklevende naambadges raden wij af om te gebruiken op delicate stoffen zoals leer, suède, fluweel, corduroy of zijde. Deze labels kunnen niettemin perfect worden aangebracht en zonder problemen of lijmresten worden verwijderd op textiel.

De transparante etiketten hebben een oplosmiddelhoudende lijm die ook geschikt is voor algemeen gebruik.

a. In de Avery software dient u de productcode in te voeren zonder koppeltekens, bijvoorbeeld als u product L7163-100 gekocht heeft, dan typt u alleen "L7163"  in.

b. Als uw code niet herkend wordt in onze software, kan het zijn dat het product is niet verkocht wordt in de Benelux. In dit geval, kunt u het beste de software gebruiken op de Avery website van het land waar uw product gekocht is.

Als u gebruik maakt van Design & Print Online verwijzen we in eerste instantie naar de vraag 'Ik heb problemen met het afdrukken met Avery Design & Print Online. Hoe kan ik mijn project correct afdrukken?' Kijk hiervoor onder Software - Avery Design & Print Online. Hier zijn ook enkele tips om uw etiketten correct af te drukken en te voorkomen dat teksten/afbeeldingen verschuiven:

De Avery etiketvellen zijn van dik materiaal. Het is dan ook nodig om bij de printerinstellingen van uw printer aan te passen naar dik papier, etiketten of karton.

- Bij inkjetprinters kiest u 'Etikettenpapier' of 'Speciaal inkjetpapier

- Bij laserprinters kiest u 'Etikettenpapier' of 'Dik papier'.

Dit zorgt er voor, dat het papier beter door de printer wordt opgepakt en verschuivingen voorkomt.

Als op het product 'ook geschikt voor laserprinter' of 'ook geschikt voor inkjetprinter' staat kan het product zowel met een inkjetprinter als met een laserprinter worden gebruikt. Dit staat altijd op de verpakking aangegeven.

Als het product alleen "inkjet" aangeeft, dan is het niet raadzaam om een laserprinter te gebruiken. De toner van de laserprinter hecht mogelijk onvoldoende op uw vel inkjetetiketten waardoor u onnodig vlekken of vegen op uw etiket krijgt.

Ja, dat kan! Let wel op, alleen Avery etiketten die geschikt zijn voor laserprinters zijn ook geschikt voor LED-printers. Etiketten die speciaal voor inkjetprinters zijn gemaakt kunnen niet met een LED-printer of laserprinter worden geprint.

Op elke productpagina kunt u achterhalen voor welke printertypes een artikel geschikt is.

Avery adviseert u een vel etiketten slechts éénmaal door een laser- of inkjetprinter te voeren.

Onze JamFree™ garantie voor het probleemloos printen geldt slechts voor een etiketvel dat één enkele keer in de printer is doorgevoerd. Door de warmte die vrijkomt in een laserprinter kunnen etiketten omkrullen wanneer ze meerdere malen door de printer zijn gevoerd.

Wanneer u bovendien reeds etiketten van het vel heeft gehaald en het vel opnieuw door de printer voert, verliest het etiketvel zijn stevigheid waardoor kromtrekken en slecht uitgelijnde afdrukken het resultaat kunnen zijn.

Zorg ervoor dat uw product geschikt is voor uw specifieke printer; laser of inkjet. De compatibiliteit is aangegeven op de voorkant van de verpakking en staat op het etiketvel.

Het papier van inkjetetiketten absorbeert de inkt heel goed zodat u geen vlekken of vegen op uw vel krijgt. Het papier van laserprinters is afgestemd op de hoge temperaturen die vrijkomen in laserprinters. Het laservel bevat ook gestripte zijden zodat de lijm door de hitte niet vrijkomt en dus ook geen beschadiging veroorzaakt in deze printers. Onze universele etiketten kunnen veilig gebruikt worden in beide type printers.

Controleer ook de instellingen van uw printer. Bij etiketten en dik papier, moet u altijd de juiste printerinstellingen bij uw printopdracht aangeven; etiketten, papier karton, dik materiaal, etc.

Onze transparante etiketten hebben een polyester filmlaag. Inkjet- en lasertechnologieën eisen een totaal andere coating voor het afdrukken op filmlaag.

Transparante etiketten kunnen op alle standaard laserprinters worden afgedrukt. Ze kunnen echter niet met een inkjetprinter worden afgedrukt. Avery heeft een complete serie producten voor de inkjetprinter ontwikkeld.