Veelgestelde vragen

over Avery producten en software

Wat is Avery Design & Print Online?

Met Avery Design & Print Online kunt u uw favoriete Avery producten in slechts enkele eenvoudige stappen rechtstreeks vanaf het web ontwerpen, aanpassen en afdrukken. U hoeft geen Avery software te downloaden.

Welke software heb ik nodig?

U hebt Adobe® Reader versie 7.0 of hoger en Adobe FlashPlayer 8 nodig. Download de meest recente versies gratis van de website van Adobe.

Ik krijg geen toegang tot Design & Print Online (blanco pagina na het klikken op "Start")?

Om toegang te krijgen tot Design & Print Online moeten cookies toegestaan worden in de beveiligingsinstellingen van uw internetbrowser.

Kan ik mijn eigen afbeeldingen toevoegen in Avery Design & Print?

Zeker! Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Direct vanaf je computer: Klik op 'Browse' of 'Zoeken' en ga naar je map op uw computer waar de afbeeldingen is opgeslagen. Let op: alleen de volgende afbeeldingstype kunnen worden gekozen: ai, bmp, eps, jpg, jpeg, pdf, png, psd en tiff.

Van uw social media account: U kan foto's importeren vanuit uw Facebook, Instagram, Flickr of Google Foto's account.

Daarnaast zijn er honderden afbeeldingen gratis beschikbaar in de Avery Gallerij. U kunt door de foto's browsen, of zoeken per thema.

Hoe druk ik een ontwerp in Design & Print Online af?

Om een ontwerp in Avery Design & Print Online af te drukken, moet Adobe Reader 7.0 (of hoger) op uw computer geïnstalleerd zijn. Download de nieuwste versie van deze software van de Adobe website

Wanneer u klaar bent met het ontwerpen van uw etiketten (of andere printbare producten) kunt u verder gaan naar het scherm "Voorbeeld & Afdrukken". Hier kunt u uw ontwerp controleren. Indien het ontwerp goed is, druk dan op de knop "Afdrukken".

Let Op: Gebruik alleen Avery Design & Print software in combinatie met Avery producten.

Belangrijk: Avery Design & Print converteert uw ontwerp automatisch naar PDF formaat. Helaas is er een verschil per browser hoe de PDF wordt geconverteerd. Wij raden daarom aan altijd de PDF te downloaden voordat u gaat printen en niet direct vanuit de browser te printen.

Als u de PDF heeft gedownload is het belangrijk om een aantal printerinstellingen te controleren.  Open uw printereigenschappen en controleer het volgende:1) is uw papierformaat ingesteld op A4 (of A3, A5 of A6 indien u Avery producten van dat formaat print)? 2) Is uw papiertype ingesteld op etiketten? (indien niet beschikbaar kies zwaar papier). 3)Papier toevoer is ingesteld op handmatige toevoer. 4)Pagina schaal is ingesteld op ware grootte (niet op passend).

In principe bent u helemaal klaar om de etiketten te printen! Let op: Voordat u een Avery product bedrukt raden wij altijd aan om het ontwerp eerst  op een normaal papier te printen. Nadat u dit heeft gedaan kunt u het printje achter het Avery product houden om te controleren of het goed uitlijnt met het Avery vel. Zo weet u zeker dat u de Avery producten goed bedrukt!

Kan ik mijn ontwerp opslaan en later aanpassen en printen?

Ja, dat kan. U kan een ontwerp waar u nog niet mee klaar bent opslaan en later weer openen in Design & Print.

Het opslaan van het ontwerp kan op twee manieren worden gedaan.

U kunt het ontwerp online opslaan op uw eigen Avery Design & Print account. Heeft u nog geen account? Dan kunt u dit hier aanmaken. Het voordeel van het online opslaan, is dat u op elke op internet aangesloten computer toegang heeft tot uw Avery Design & Print account, en dus ook tot het opgeslagen ontwerp.

Daarnaast kunt het ontwerp ook opslaan op uw eigen computer. Het project wordt dat opgeslagen in een door u gekozen map op uw computer en wordt opgeslagen als een .avery bestand.

Help! Mijn afdruk is niet goed uitgelijnd op het vel.

Controleer eerst het volgende:

Staan uw printerinstelling op A4 en niet op US letter size.

De printerinstellingen staan op "Print ware grootte" en niet op "aanpassen aan pagina"

Heeft u geprint direct vanuit Word of Design & Print? Wij raden aan om altijd vanuit een PDF te printen. U heeft hiervoor Adobe Acrobat Reader nodig. Deze software kunt u downloaden op de volgende website:

Ik heb problemen met het afdrukken met Avery Design & Print Online. Hoe druk ik mijn project correct af?

Volg de instructies hieronder als het project niet binnen het etiket, de kaart of het vel wordt afgedrukt:

- Als u internetbroswer Mozilla Firebox is, controleer dan, of het pdf bestand wordt geopend in Adobe Acrobat Reader. Als dit niet het geval is, klik dan op 'Openen met een ander programma' (bovenin het scherm) en kies Adobe Acrobat Reader.

- Als het pdf bestand is aangemaakt, deselecteer de optie 'Passend'. Het bestand moet worden geprint op 'Ware grootte'.

- Als uw internetbrowser Google Chrome is, vink dan het vakje 'Aanpassen aan pagina' in het afdrukscherm, uit.

- Als het project nog steeds niet binnen de lijnen wordt afgedrukt, klikt u op de knop Printerinstellingen van stap 4. Hiermee opent u het scherm Printerinstelling, waar u de verticale en horizontale afdrukmarges van het project opnieuw kunt instellen. Voordat u deze opnieuw instelt, drukt u het project eerst op gewoon papier af om te zien in welke mate u de marges moet verschuiven.

- Wanneer u de juiste marges hebt ingevoerd, drukt u het project opnieuw op gewoon papier af en vergelijkt u het met het etiketvel. U hoeft dit maar één keer te doen aangezien deze informatie op de computer wordt opgeslagen en opnieuw wordt gebruikt wanneer u naar Avery Design & Print Online teruggaat.

Ik wil mijn ontwerp op een andere Avery product printen. Kan dat?

Ja, dat kan. In Avery Design & Print is het mogelijk om elk project toe te passen op een ander Avery product. Dit doet u op de volgende manier: Open het project dat u wilt gebruiken op een ander product. Eenmaal geopend in Avery Design & Print kiest u voor de blauwe knop 'ontwerp toepassen op ander product'. U ziet nu een een lijst met artikelen waar u uit kunt kiezen. Kies het product dat u wilt bedrukken. Het ontwerp wordt dan automatisch aangepast aan de vorm van het nieuwe product.  Let op; het ontwerp zal vaak niet perfect uitlijnen op het nieuwe product.

Hoe kan ik het wachtwoord van mijn Avery Design & Print account aanpassen?

Als u uw wachtwoord voor uw Design & Print account bent vergeten, kunt u gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen. Gaan naar de Design & Print online software. Klik hier op Inloggen. Klik daarna op "Ik ben mijn wachtwoord vergeten". Hier vult u uw email adres in (wat gebruikt wordt bij uw account).

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Stuur een e-mail naar [email protected] met uw oude en nieuwe e-mailadres. Wij zorgen er dan voor dat uw e-mailadres wordt aangepast.

Hoe kan ik een opgeslagen Avery Design & Print Online project terugvinden?

Open Design & Print online en klik op de 'Open' knop. Een project kan geopend worden vanuit uw online account of van uw computer worden gehaald.