Transparante etiketten & stickers

Ons assortiment blanco of op maat gemaakte transparante plastic stickers

Bestel je transparante etiketten en krijg die "no label" look. Je kunt transparante etiketten kopen op A4-vellen voor laserprinters of gebruikmaken van onze professionele printservice. Kies het formaat, de vorm en de afwerking van jouw etiketten, selecteer vervolgens de exacte hoeveelheid die je nodig hebt en laat het binnen enkele dagen bij je thuis afleveren. Avery kan je ook helpen bij het ontwerpen van jouw transparante etiketten met onze gratis online ontwerpsoftware en onze vele sjablonen.

TRANSPARENTES-pnm
 • Geen minimum bestelhoeveelheid
 • Bedruk zoals je zelf wilt met onze gratis software
 • Alleen te bedrukken met laserprinters
 • Geleverd op A4-formaat vellen
 • Levering binnen 5 tot 8 werkdagen
 • Al verkrijgbaar vanaf € 5,70
Bestel nu
TRANSPARENTES-wp-planches
 • Al verkrijgbaar vanaf 2 vellen
 • Maatwerk zonder extra kosten
 • Professioneel bedrukt
 • Permanent klevend of afneembare kwaliteit
 • Levering binnen 5 tot 8 werkdagen
 • Al verkrijgbaar vanaf € 14,-
Ontwerp nu
TRANSPARENTES-wp-rouleaux
 • Ideaal wanneer je een groot aantal etiketten nodig hebt
 • Maatwerk zonder extra kosten
 • Natuurlijke afwerking of matte lak
 •  Professioneel premium drukwerk
 • Geleverd op rol met een kern van 76 mm
 • Geleverd binnen 10 tot 12 werkdagen
 • Al verkrijgbaar vanaf € 118
Ontwerp nu
wp-stickers-unité-transparents

Ontdek onze gepersonaliseerde transparante losse stickers

Wil je je eigen transparante stickers individueel maken? Ze zijn verkrijgbaar in ronde, vierkante, rechthoekige en ovale formaten. Ze zijn eenvoudig aan te passen met onze gratis software en perfect om je logo of een leuke boodschap op te drukken. Onze losse stickers zijn ook perfect voor je evenementen of festivals: stop ze in je geschenktasjes om een blijvende indruk te maken. 

We drukken onze gepersonaliseerde stickers per stuk op transparant, waterbestendig plastic. Om je kleuren extra te laten opvallen, voegen we een eerste laag witte achterkant toe zonder extra kosten! Vergeet niet om een transparante achtergrond op je ontwerp te plaatsen om het verwachte resultaat te krijgen.

→ Vanaf € 22

Ontwerp je transparante stickers   

Ontwerp je eigen transparante etiketten

Gebruik een transparante achtergrond op je ontwerpen

Voor een wow-effect raden we je aan kleur te gebruiken en met je ontwerp te spelen om veel transparante elementen over te laten.

Als je onze printservice gebruikt, drukken we eerst een laag wit (zonder extra kosten) om je kleuren eruit te laten springen. Je kunt dus alles hebben, zelfs witte tekst en afbeeldingen. Zorg ervoor dat je een transparante achtergrond gebruikt op je ontwerp.

Als je je eigen transparante etiketten print, kies dan heldere of donkere kleuren voor een beter effect. Wit is niet mogelijk.

wp-sticker-transparent-thank-you

Alles wat je moet weten over transparante stickers

De doorzichtige etiketten van Avery zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ze zijn gemaakt van doorzichtig plastic, waardoor ze sterk en waterbestendig zijn. De permanente lijm zorgt ervoor dat ze lang op jouw oppervlak blijven zitten. 

Als je doorzichtige etiketten wilt die kunnen worden verwijderd, bieden we ook deze optie. Het is hetzelfde materiaal, maar met een verwijderbare kleeflaag waarmee je het label zonder sporen kunt verwijderen. Dankzij de volledig transparante aard geven onze etiketten je product de finishing touch en zijn ze bijzonder geschikt voor glazen verpakkingen zoals potten en flessen.

Met onze printservice krijg je een professionele afwerking van hoge kwaliteit. We drukken zelfs eerst een witte laag op je etiketten voordat we de kleuren drukken, zodat ze levendig zijn en de tekst duidelijk leesbaar - en dat allemaal zonder extra kosten!

Hoe kan ik mijn transparante etiketten gebruiken?

etiquettes miel waterproof transparentes

Met transparante etiketten kun je spelen met kleur en transparantie-effecten in je ontwerp. Ze voegen zeker charme toe aan je merk en je product!

Transparante zelfklevende etiketten worden het vaakst gebruikt op glas, omdat dit het uiterlijk geeft van bedrukt glas zonder het etiket. Voor kleine producties gebruiken onze klanten vaak transparante etiketten voor honingpotten, cosmetica flessen, sapflessen en zelfs alcoholische dranken.

Nog een voordeel: een transparante sticker betekent dat wat erachter zit altijd zichtbaar is, dus je kunt een origineel en inventief ontwerp maken om je product onder de aandacht te brengen! De transparante materialen die beschikbaar zijn met onze printservice zijn ook veilig voor contact met voedsel. 

Wanneer je onze printservice gebruikt, heeft de keuze van de beschermende lak invloed op het uiterlijk van je label. Een matte lak maakt de etiketten doorschijnend, d.w.z. niet langer perfect transparant. Ze zullen er eerder "mat" uitzien. Kies je daarentegen voor een glanzende lak, dan is het resultaat volledig transparant en krijg je bijna de indruk dat er geen etiket op je ondergrond zit - magisch, nietwaar?

Lees onze blog

Formaat etiket
Duurzaam boom
Verschillende materialen
RGB vs CMYK

Veelgestelde vragen

Als je je eigen transparante etiketten wilt afdrukken, heb je een laserprinter en onze blanco transparante folievellen nodig. Voer gewoon de productcode in die bij je bestelling is geleverd om toegang te krijgen tot de sjablonen en je ontwerp aan te passen. Vervolgens kun je beginnen met afdrukken door de instructies te volgen die bij je blanco vellen worden geleverd.

Om transparante etiketten door onze printservice te laten drukken, heb je een transparant ontwerp nodig, met alleen kleuren waar je ze gedrukt wilt hebben. In feite gebruiken we een witte achtergrond om je kleuren eruit te laten springen. Als je ontwerp een witte achtergrond bevat, drukken we witte inkt en krijg je niet het gewenste resultaat. Gebruik een afbeelding met een transparante achtergrond en zorg ervoor dat het bestand dat je uploadt voor het afdrukken een PNG-bestand is. 

Zorg ervoor dat het oppervlak waarop je het etiket aanbrengt schoon en droog is. Gebruik een beetje alcohol en een pluisvrije doek om het oppervlak schoon te maken voordat je het aanbrengt.

Als je het etiket aanbrengt op een gebogen oppervlak, druk dan vanuit het midden naar buiten, op een vlak oppervlak vanuit de buitenkant naar binnen. Druk stevig op het etiket om eventuele luchtbellen te verwijderen en laat de lijm uitharden.

Tip: transparante stickers perfect aanbrengen zonder sporen achter te laten vergt enige oefening. Vergeet niet dat een glanzende afwerking over het algemeen helpt om oneffenheden te verminderen, terwijl een matte afwerking de neiging heeft om ze te accentueren.

De gewone printers die je thuis hebt, hebben alleen zwarte of gekleurde inkt, er is geen witte inkt beschikbaar. Alleen professionele printers kunnen witte inkt afdrukken op transparante etiketten.

Onze printservice maakt gebruik van ultramoderne digitale persen die witte inkt kunnen aanbrengen op het oppervlak van het label. We voegen ook automatisch het ondersteunende wit toe aan je ontwerp, zodat je het niet van tevoren hoeft aan te passen.

Zorg ervoor dat je een transparante achtergrond gebruikt wanneer je transparantie wilt, anders drukken we witte inkt.