Vind de perfecte etiketten voor uw producten en verpakkingen

Banner materiaal etiketten

Met zoveel verschillende etikettenmaterialen op de markt, kan het kiezen van het  juiste materiaal voor uw verpakking of product ingewikkeld lijken. Wij begrijpen u! Daarom hebben wij hier de meest populaire materialen voor uw labels verzameld, samen met een lijst met de voordelen die ze bieden, zodat u er zeker van kunt zijn dat u het perfecte materiaal kiest.

Of je nu door ons professioneel bedrukte etiketten wilt bestellen of zelf wilt bedrukken, Avery etiketten zijn verkrijgbaar in de vorm, maat, hoeveelheid en formaat die u nodig heeft!

Naast het esthetische aspect zijn er verschillende criteria waarmee u rekening dient te houden bij het kiezen van het materiaal voor uw etiketten:

Moeten uw producten in de koelkast worden bewaard of worden ze in de buurt van een water- of vochtigheidsbron bewaard?
Wilt u dat uw label eerder glanzend of juist mat is?
Gebruikt u een doorzichtige verpakking?
Wilt u een luxe, exclusieve uitstraling?
Staan uw producten in de schappen of online?
Welke look u ook wilt bereiken, bij Avery hebben we zeker het juiste labelmateriaal voor u. Bekijk onderstaande mogelijkheden om de meest geschikte oplossing voor uw producten te vinden en neem bij vragen gerust contact met ons op.

We hebben onze labelmaterialen hieronder onderverdeeld in twee categorieën: papieren labels en plastic folielabels.

Papier

Papieren etiketten worden over het algemeen gebruikt voor zogenaamde “klassieke” binnen toepassingen. Ze hebben een relatief korte levensduur en zijn slechts bestand tegen een beperkte blootstelling aan vocht, chemicaliën, slijtage en extreme temperaturen. Papieren etiketten zijn echter verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en kosten over het algemeen minder. Bovendien kunt u ervoor kiezen om een matte of glans afwerking toe te voegen als toplaag om papieren etiketten duurzamer en veerkrachtiger te maken.

Etiketten voor dranken

Wit papier mat

Wanneer u een kleurrijk ontwerp heeft, zijn etiketten van wit papier het perfecte blanco medium om uw merk te laten zien!

Onze standaard papiermaterialen zijn het populairst omdat ze het meest veelzijdig zijn! Het toevoegen van uw tekst op een witte achtergrond maakt het dat deze gemakkelijker te lezen is. U kunt ervoor kiezen om een ​​uitgewerkt ontwerp, uw logo of zelfs een ingrediëntenlijst op te nemen.

Dit materiaal is beschikbaar op een blanco vel om thuis af te drukken of professioneel gedrukt door Avery.

Glanzend papieren etiket vierkant

Wit papier glanzend

Indien uw ontwerp levendige kleuren en scherpe afbeeldingen bevat, is een glanzend wit etiket de perfecte oplossing om alle details in uw afbeeldingen naar voren te brengen. Glanzende etiketten en stickers zijn ideaal om uw producten te laten opvallen in de schappen van een winkel, bijvoorbeeld door uw product veel helderheid en contrast te geven.

Dit materiaal is beschikbaar op een onbedrukte A4 vellen om thuis af te drukken of professioneel gedrukt door Avery.

Zilver metallic materiaal

Goud of zilver metallic papier

Geef uw product-etiketten een gouden of zilveren look met onze metallic materialen. Deze metallic materialen reflecteren het licht en zorgen voor een premium look. Verkrijgbaar in een glanzende afwerking, dit materiaal is bestand tegen zon, water, olie en vriezer. U kunt deze materialen zelf thuis bedrukken of professioneel laten bedrukken door Avery.

Bruin kraft papieren etiket

Bruin kraft papier van gerecycled materiaal

Probeer Avery bruine kraft etiketten voor een organische en vintage look!

Ideaal voor handgemaakte, biologische en volledig natuurlijke producten. Kraft etiketten hebben een rustieke uitstraling en passen goed bij kartonnen of bruine kraft-verpakkingen. Dit labelmateriaal is 100% gerecycled en ideaal voor het toevoegen van een natuurlijke en authentieke uitstraling.

U kunt  onze op maat bedrukte Kraft-labels of vellen bestellen die op kantoor of thuis kunnen worden bedrukt.

crémekleurig papier met structuur

Het getextureerde crèmepapier geeft een hoogwaardige uitstraling aan alle soorten eten, drinken of zelfs cosmetische producten. Dit duurzame materiaal is vriezerbestendig en dikker dan de meeste labels, waardoor het superieure vochtbestendigheid biedt.

Dit getextureerde papier is verkrijgbaar als blanco vel of met onze Avery Printservice.

Folie etiketten

Wanneer u een duurzamer label nodig heeft, zijn plastic labels de perfecte oplossing. Ze zijn waterdicht, scheurvast en bestand tegen oliën, UV-stralen, zonlicht en vervaging. Etiketten van plastic folie zijn bestand tegen water en vocht zonder de erop gedrukte inkt te beschadigen. Onze kunststof etiketten zijn ook flexibel, waardoor deze materialen bijzonder geschikt zijn voor gebogen of onregelmatig gevormde verpakkingsmaterialen.

Witte folie

Witte folie (kunststof)

Staat het product waarop u uw etiket gaat plakken onder zware druk? Je hebt dus een etiket nodig dat zijn beloften nakomt en standhoudt, ongeacht de extreme omstandigheden waarmee het wordt geconfronteerd! Onze witte folie materiaal is niet alleen zeer duurzaam, maar ook perfect voor het printen van kleurrijke ontwerpen.

Onze witte folie etiketten zijn professioneel bedrukt te verkrijgen maar ook zelf te bedrukken met onze onbedrukte A4-vellen met etiketten.

Transparant etiket

Transparant materiaal

Transparante etiketten zijn bijna onzichtbaar op hun ondergrond, zodat uw ontwerp er bijna direct gedrukt op uw ondergrond lijkt! Bij gebruik op doorzichtige verpakkingsmaterialen zijn doorzichtige folielabels een geweldige manier om de kwaliteit van uw product te laten zien.

Avery Clear Film Labels zijn verkrijgbaar in matte of glanzende afwerkingen en kunnen door ons professioneel bedrukt worden of u kunt kiezen voor A4-vellen met onbedrukte etiketten zodat u deze zelf kunt afdrukken.

Waterbestendig materiaal

Waterbestendig materiaal

Dit materiaal is bestand tegen water, temperaturen en chemische spatten. Het is perfect om te worden toegepast op chemicaliën die worden blootgesteld aan water, zoals cosmetica, maar ook voor gebruik buitenshuis, zoals bijvoorbeeld industriële bewegwijzering.

Zoals de meeste van onze materialen, kunt u ervoor kiezen om het al bedrukt door Avery te bestellen of deze zelf thuis af te drukken met behulp van onze online ontwerpsoftware.

Wij bieden vele andere materialen die aan jouw behoeften kunnen voldoen! 

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om onze klantenservice te contacteren. Zij staan jou te woord en beantwoorden al jouw vragen met betrekking tot het juiste materiaal voor jouw etiketten!