bloeduitleg

Waarom zijn er onbedrukte randen zichtbaar op mijn etiketten?

Alles over het volledig bedrukken van een etiket

Het probleem dat uw etiketten kan bederven: wanneer u een achtergrond, illustratie of foto tot aan de rand van uw ontwerp invoegt, kunt u onbedrukte marges krijgen die uw mooie ontwerp bederven. Geen paniek, wij hebben de oplossing!

Maar waarom? Of u nu zelf blanco etiketten afdrukt of onze printservice gebruikt, er bestaat een risico op een microverschuiving tussen het afdrukken en het snijden van uw etiketten. Dit komt door de lichte beweging van het papier of plastic tijdens het drukproces.

Hoe gaat u hiermee om? Maak uw ontwerp met afloop, d.w.z. laat uw gekleurde achtergrond, illustratie of foto doorlopen tot buiten de randen van uw etiketten. U zult ook zien dat "bloeden" of "overlopen" hetzelfde is (waarom het eenvoudig maken als het ingewikkeld kan!). We zullen uitleggen hoe u dat doet.

uitleg marges DPO

Hoe kan ik aflopend printen met Avery WePrint?

Onze machines zijn zeer nauwkeurig, wij hebben slechts 1,6 mm (0,16 cm) afloop nodig aan elke kant van uw etiket.

In de Avery Design & Print ontwerpsoftware: vergroot uw achtergrond, illustratie of foto ten minste tot de aangegeven grijze stippellijn aan de buitenzijde van het etiket.

In andere ontwerpsoftware: voeg 1,6 mm toe rondom uw ontwerp. Bijvoorbeeld, voor rechthoekige etiketten van 80 x 50 mm, moet uw bestand 83,2 x 53,2 mm groot zijn. In sommige softwareprogramma's, zoals Illustrator, kunt u afloop instellen wanneer u het formaat kiest. Kies vervolgens in onze ontwerpsoftware de optie "Upload mijn bestand" en kies vervolgens in het menu "Schaal" de optie "Aanpassen aan aflooplijn" (blauwe lijn).

Uitleg marges onbedrukte vellen

Hoe print ik aflopend op Avery blanco etiketten?

Om te beginnen moet u de juiste etiketten kiezen: als u een achtergrond, een illustratie of een foto tot aan de rand van uw etiketten wilt afdrukken, moet u een verdeling van etiketten op een vel kiezen dat compatibel is met aflopend afdrukken, d.w.z. dat er een ruimte tussen de etiketten overblijft. In dit voorbeeld hebben de twee vellen beide 8 etiketten. Op het eerste vel zijn de etiketten uit elkaar geplaatst: dit is een verdeling dat geschikt is voor aflopend afdrukken. Op het tweede vel zitten de etiketten aan elkaar vast: dit model is niet geschikt voor aflopend afdrukken. Maak vervolgens uw ontwerp met onze Avery Design & Print software: schaal of vergroot uw achtergrond, illustratie of foto ten minste tot de grijze stippellijn aan de buitenzijde van het etiket.

Kortom, hoe drukt u af zonder marges tot aan de randen van uw etiketten?

  • Marges zijn microverschuivingen tussen drukken en snijden als gevolg van de beweging van het papier of plastic
  • Voeg afloop toe aan uw ontwerp om die vervelende marges te vermijden
  • Onze Avery Design & Print software geeft u richtlijnen voor afloop (buitenste stippellijn)
  • Onze printservice vereist 1,6 mm afloop (0,16 cm aan elke zijde)
  • Als u onze blanco etiketten zelf afdrukt, kies dan een sjabloon dat geschikt is voor aflopend afdrukken
Liniaal om zelf af te drukken

Weet u niet welk formaat etiket u nodig heeft? Op deze pagina vindt u het antwoord.

Banner materiaal etiketten

Een overzicht van de beschikbare materialen en hun eigenschappen

Plakken van etiketten

Onze instructies om lelijke luchtbellen en vouwen te voorkomen

teaser CMYK vs RGB

Alles wat u moet weten over het afdrukken van etiketten met kleuren.